De musical Waitress, die nu al te zien is op onder meer Broadway (New York) en West End (Londen), zal vanaf september volgend jaar ook te zien zijn in de Nederlandse theaters. Willemijn Verkaik, bekend uit onder meer Wicked, gaat de hoofdrol spelen.

De voorstelling draait om serveerster en taartenbakker Jenna, die droomt van meer geluk in haar leven. Haar leven verandert wanneer er een aantrekkelijke dokter in haar stad komt wonen.

Hoofdrolspeler Verkaik laat weten dat ze de musical vorig jaar op Broadway zag en toen hoopte de rol van Jenna te mogen spelen. "De vocaal veeleisende rol van Jenna te mogen spelen, een sterke vrouw die de obstakels in haar leven weet te overwinnen en uiteindelijk stevig op twee benen komt te staan, vind ik dan ook fantastisch."

De musical wordt geproduceerd door MediaLane, het bedrijf van Iris van den Ende, de dochter van producent Joop van den Ende. "Ik ben ongelofelijk trots dat, na Broadway en West End, wij het vertrouwen van de Amerikaanse producent hebben gekregen om deze romantische comedy nu in Nederland te brengen", vertelt Van den Ende.

Musical gemaakt door volledig vrouwelijk creatief team

Waitress, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007, is tot leven gebracht door een volledig vrouwelijk creatief team. De muziek van de show is gecomponeerd door de Amerikaanse componist en zangeres Sara Bareilles, die in Nederland bekend is van haar hit Love Song.

"We zijn zo trots om het verhaal van Jenna te kunnen delen met een heel nieuw publiek en verwelkomen ze met open armen in de wereld van Waitress, met natuurlijk veel taart", zegt Bareilles.

De musical ging in 2017 in première en werd genomineerd voor onder meer vier Tony Awards en een Grammy Award.