Duncan Laurence heeft donderdagmiddag aan tafel gezeten met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. In totaal waren 26 zogenoemde 'uitblinkers' uitgenodigd voor de lunch.

De 26 genodigden hebben onlangs een prijs of onderscheiding gekregen voor een bepaalde prestatie. Met de lunch spreekt het koningspaar hun waardering uit voor de geleverde prestatie.

In RTL Boulevard vertelt Laurence dat het "bizar" was om een bezoek te mogen brengen aan Paleis Noordeinde, de plaats waar de lunch werd georganiseerd.

"Ik heb ook even gesproken met Willem-Alexander en Máxima. Het was superfijn, maar ik mag niet vertellen wat ik heb besproken", lacht de zanger. "Ze vroegen hoe mijn jaar was, over het Songfestival en hoe die ervaring was."

Naast Laurence, die in mei het Eurovisie Songfestival op zijn naam schreef, waren onder anderen cabaretier Herman Finkers, Jeroen Pauw en voetballer Virgil van Dijk van de partij.

Finkers is winnaar van de Blijvend Applaus Prijs, Pauw won een Ere Zilveren Nipkowschijf en Van Dijk kreeg de UEFA Men's Player of the Year Award. Ook won de voetballer in juni met Liverpool de Champions League.