Vanja van der Leeden heeft met haar kookboek Indorock het Gouden Kookboek van 2019 gewonnen. De prijs wordt door een vakjury uitgereikt voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het jaar.

Van der Leedens Indorock, uitgegeven door Nijgh Cuisine, is een kookboek met in een nieuw jasje gestoken Indonesische gerechten.

"Indorock is eigenwijs en eigentijds, maar loopt tegelijkertijd over van liefde voor het land, de keuken, de cultuur en tradities. De recepten van Vanja van der Leeden rocken zoals de titel al doet vermoeden", zegt de jury over het winnende boek.

De vakjury wordt aangevoerd door voorzitter Janny van der Heijden die ook jureert in het programma Heel Holland Bakt. De juryleden baseerden hun keuze op gerechten uit de genomineerde kookboeken die ze hebben bereid.

De uitreiking van de prijs - een goud-op-sneeuitvoering van het boek - door Van der Heijden vormt de aftrap van de Week van het Kookboek. Het is de derde keer dat het Gouden Kookboek werd uitgereikt. Vorig jaar won Jigal Krant de prijs met zijn boek TLV.