Herman van Veen, die volgend jaar maart 75 jaar wordt, viert zijn verjaardag met een nieuwe voorstelling. Dat kun je wel zien dat is hij brengt Van Veen onder meer naar Carré, het theater waar hij al meer dan vijfhonderd keer heeft opgetreden.

Van Veen zal vanaf 21 oktober 2020 in totaal dertig keer in het Amsterdamse theater staan. Aan het eind van deze voorstellingenreeks heeft de podiumkunstenaar 580 keer in Carré gestaan.

"Hoor mijn vader in gedachten zeggen: 'Dat is toch ongelooflijk.'", vertelt Van Veen. "In mijn hoofd roept mijn moeder vanuit de keuken: 'Hopen dat het lukt ...'"

Van Veen zal vanaf 28 februari 2020 door Nederlandse theaters reizen met zijn voorstelling. In 2017 speelde de zeventiger ook al 31 keer in Carré met zijn voorstelling Verjaardag in Carré.

Hij trad op 26-jarige leeftijd in mei 1971 voor het eerst op in Carré met de voorstelling Harlekijn.

Herman van Veen reist sinds 1965 de wereld rond met zijn muziektheatervoorstellingen en bracht ruim 150 albums uit. Daarnaast is hij geestelijk vader van de stripfiguur Alfred Jodocus Kwak, schrijft hij scenario's en zet hij zich als ambassadeur van UNICEF in voor de rechten van kinderen.