Youp van 't Hek mag vanaf woensdag weer optreden. De 66-jarige cabaretier moest afgelopen vrijdag zijn voorstelling vroegtijdig stoppen omdat hij onwel werd. Hij schrijft maandag op Twitter dat hij weer de planken op mag van zijn arts.

"Groen licht van de dokter!", aldus Van 't Hek. "Vanaf woensdag speel ik weer gewoon in het Oude Luxor."

De cabaretier laat daarnaast weten dat hij de voorstellingen in het Oude Luxor van afgelopen vrijdag en zaterdag inhaalt in het nieuwe jaar. Op 5 en 6 januari 2020 staat hij daarom opnieuw in het Rotterdamse theater. Van 't Hek staat dit jaar nog tot 23 november in de agenda van het Oude Luxor.

Na zijn optreden van vrijdag moest Van 't Hek worden opgenomen in het ziekenhuis. Zondagmiddag werd bekend dat hij weer naar huis mocht.

Wat de komiek precies mankeert, is niet bekendgemaakt. In een reactie aan NU.nl laat het management weten dat het niet om iets ernstigs gaat. Volgens aanwezigen in de zaal was de komiek een half uur met zijn show bezig, toen hij lastig uit zijn woorden kwam.

De cabaretier zou hebben gezegd dat hij zijn voorstelling vijf minuten moest onderbreken en liep van het podium af, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.