Kandidaten van het realityprogramma RuPaul's Drag Race komen volgend jaar voor een optreden naar AFAS Live in Amsterdam. De dragqueens staan op 12 juni met hun Werq The World-show in de concertzaal.

Het is de grootste editie van de show op Nederlandse bodem tot nog toe. Eerdere edities werden in de Melkweg en het Amsterdam Theater gehouden.

Voormalig kandidaten Kameron Michaels en Monet X Change uit het tiende seizoen van de realityserie zijn te zien in de show. Uit het meest recente seizoen elf treden Yvie Oddly, Plastique Tiara (foto) en Vanessa Vanjie Mateo op. Daarnaast zijn er optredens van Kim Chi (seizoen acht) en Shea Coulee (seizoen negen).

Ook panellid en zangeres Michelle Visage werkt mee aan de show. Naast het optreden in AFAS Live is Werq The World ook te zien in steden als Parijs, Berlijn en Madrid. De tour wordt op 14 juni afgesloten in Antwerpen.

Entertainer RuPaul Charles begon de talentenjacht voor dragqueens in 2009. Inmiddels zijn er elf reguliere seizoenen uitgezonden en vier seizoenen van RuPaul's Drag Race: All Stars, waarin kandidaten uit eerdere seizoenen het tegen elkaar opnemen. Het programma heeft al meerdere Emmy's in de wacht gesleept. Onlangs ging het eerste seizoen van RuPaul's Drag Race UK van start, waarin Britse dragqueens het tegen elkaar opnemen. Ook in Thailand is een lokale versie te zien van de show genaamd Drag Race Thailand, maar daar werkt Charles niet aan mee.

De kaartverkoop voor het optreden in AFAS Live begint op vrijdag 8 november.