Youp van 't Hek, die vrijdag zijn show in het Oude Luxor Theater in Rotterdam voortijdig moest stoppen omdat hij onwel werd, heeft het ziekenhuis weer mogen verlaten. De 65-jarige cabaretier werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis en is inmiddels weer thuis.

Van 't Hek laat zaterdagavond weten dat hij weer "gezond thuis" is. "Alle lof voor de aardige mensen van het Rotterdamse Erasmus MC", schrijft de cabaretier op Twitter. "Dank!"

Zijn manager meldt volgens het AD dat het nu "redelijk" gaat met Van 't Hek. Vrijdag werd al bekend dat ook de voorstelling van zaterdagavond is afgelast. Van 't Hek staat tot 23 november in de agenda van het Rotterdamse theater.

Wat de komiek precies mankeert, kan zijn management nog niet zeggen. Dit wordt waarschijnlijk in de loop van de week bekend.

Volgens aanwezigen in de zaal van het Rotterdamse Luxor was de komiek vrijdag een half uur met zijn show bezig, toen hij lastig uit zijn woorden kwam.

De cabaretier zou hebben gezegd dat hij voor vijf minuten zijn voorstelling moest onderbreken en liep van het podium af, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Cabaretier onderging vier jaar geleden openhartoperatie

Het is niet de eerste keer dat Van 't Hek onwel is geworden tijdens een van zijn shows. Vier jaar geleden moest hij een voorstelling ook voortijdig stoppen. Hij onderging daarna een openhartoperatie, waar hij goed van herstelde.

Begin dit jaar moest Van 't Hek wegens oververmoeidheid een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afzeggen.