Youp van 't Hek (65) is vrijdagavond zijn voorstelling in Rotterdam voortijdig gestopt. De cabaretier werd onwel en is daarop naar het ziekenhuis gebracht, zo bevestigt zijn management aan NU.nl na berichtgeving van het AD.

Van 't Hek is goed aanspreekbaar, laat zijn management weten. Er zijn nog geen verdere details over de gezondheid van de cabaretier.

Ook zijn voorstelling van zaterdag 2 november is afgezegd. Van 't Hek staat tot 23 november in de agenda van het Rotterdamse theater.

Volgens aanwezigen in de zaal van het Rotterdamse Luxor was de komiek een half uur met zijn show bezig, toen hij lastig uit zijn woorden kwam.

De cabaretier zou hebben gezegd dat hij voor vijf minuten zijn voorstelling moest onderbreken en liep van het podium af, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Het is niet de eerste keer dat Van 't Hek onwel is geworden tijdens een van zijn shows. Vier jaar geleden moest hij een voorstelling ook voortijdig stoppen. Hij onderging daarna een openhartoperatie, waar hij goed van herstelde.

Begin dit jaar moest Van 't Hek wegens oververmoeidheid een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afzeggen.