William Spaaij is niet langer als regisseur verbonden aan Annie de musical. De acteur en regisseur is in goed overleg uit het project gestapt, omdat er een verschil van artistiek inzicht tussen hem en de cast en het creatief team is ontstaan.

In een persbericht wordt gemeld dat de 36-jarige Spaaij, die eerder de voorstelling Stil in mij regisseerde, "de afgelopen weken veel werk heeft verricht met de cast en het creatief team".

Spaaij laat in een reactie weten "dankbaar te zijn voor de kans die de producent hem als jonge regisseur heeft geboden". "Ik wens de gehele productie veel liefde in het vervolg van het proces."

"Tijdens de repetitieperiode heeft William zijn kwaliteiten als regisseur getoond. Helaas stond de complexiteit van het productieproces de volle ontplooiing van zijn talent in de weg. We betreuren uiteraard dat de samenwerking hier stopt. Wij bedanken William voor zijn inzet voor Annie", aldus de producent van Annie de musical.

Choreograaf Pim Veulings zal Spaaij vervangen als regisseur. Annie de musical gaat op zondag 1 december in première in het Chassé Theater in Breda.