Youp van 't Hek wil op zijn hoogtepunt stoppen met cabaret. De 65-jarige cabaretier wil niet dat mensen medelijden met hem krijgen omdat hij te lang doorgaat.

"Ik overweeg om er op mijn zeventigste een punt achter te zetten. Ik ga niet nadruppelen", vertelt Van 't Hek in gesprek met het AD.

De cabaretier, die binnenkort 66 wordt, is van plan om in ieder geval nog één nieuw programma te maken. "Maar wat ik per se niet wil, is een filmpje op sociale media waarop ik op een braderie achterover kukel. En iedereen zegt: 'Ach, god...' En dat je dan, ontzettend lief, een afscheidstournee aankondigt."

Van 't Hek denkt dat hij bij zijn afscheid van het podium met een grote glimlach terug zal kijken. "Hoe mooi is het als je voor een vol Carré zegt: 'Lief publiek, dit was het.' En dat je niet, als het al te laat is, om je heen hoort: 'Jongens, wie gaat het hem zeggen...'"

Van 't Hek had dit jaar graag oudejaarsconference gedaan

De cabaretier, die in 2020 zijn tiende oudejaarsconference doet, laat in het interview weten dat het definitief zijn laatste zal zijn. In 2019 neemt Claudia de Breij de honneurs waar.

"Natuurlijk denk ik: dit jaar had ik graag onder handen genomen. De boeren, die toestand in Ruinerwold. Dat is toch een waanzinnig mooi thema: iemand die op een dag naar buiten komt in een voor hem geheel nieuwe wereld. Als een soort alien", zegt Van 't Hek.

Maar de cabaretier is er zeker van dat er ook in 2020 noemenswaardige dingen zullen gebeuren. "De zelfmoord van Harry en Meghan. Zou zomaar kunnen."