Disney en Lucasfilm hebben een overeenkomst gesloten met Tencent's China Literature, het grootste leesplatform van China. Het plan is om veertig Star Wars-boeken uit te brengen, meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

Naast de veertig vertalingen komt er ook een nieuw Chinees boek dat binnen het universum van Star Wars past. Dat online verhaal wordt het eerste boek uit de saga dat door een Chinees is geschreven. Het verhaal is nog in ontwikkeling, maar zal een Chinese held en verschillende elementen uit die cultuur bevatten.

Star Wars-films doen het tot nu toe relatief slecht in China. The Force Awakens deed het nog redelijk met een opbrengst van 124 miljoen dollar (111 miljoen euro), maar de latere films Rogue One en The Last Jedi kwamen een stuk lager uit. De Chinese boeken die nu op de planning staan, worden gezien als een nieuwe poging om een groter publiek aan het Star Wars-universum te binden.

Sinds The Force Awakens in 2015 het Star Wars-universum nieuw leven inblies, heeft Disney miljarden verdiend met de sciencefictionreeks. Tot nu toe verschijnt er ieder jaar een nieuwe film. The Rise of Skywalker, het derde deel uit de nieuwste trilogie, wordt in december uitgebracht.

Onlangs werd ook bekend dat Marvel en Lucasfilm samenwerken aan een nieuwe Star Wars-film. Daarnaast liggen er onder meer plannen voor een volgende trilogie en een serie rondom het personage Obi-Wan Kenobi. In november verschijnt de spin-offserie The Mandalorian op streamingplatform Disney +.