Janke Dekker, de echtgenote van Tom Egbers, overwoog de theatercolleges die zij met haar dochter geeft, na het hartinfarct van haar man te annuleren, vertelt ze in gesprek met RTL Boulevard.

"Emotie gaat op je stem zitten. Dus dat is toch wel pittig en we hadden best wel een emotionele tijd. Ik ben blij dat we het uiteindelijk toch zijn gaan doen", aldus Dekker.

Dochter Amy Egbers laat aan het entertainmentprogramma weten dat ze het niet kon geloven, toen ze hoorde dat haar vader een infarct had gekregen. "Ik ga er ook niet te veel bij stilstaan wat er had kunnen gebeuren. Hij is er gewoon nog en hij blijft nog."

'Ik heb best een pittig leven gehad'

Tom Egbers herhaalde in gesprek met Boulevard zijn leven te willen gaan beteren: "Ik heb best een pittig leven gehad de afgelopen veertig jaar. Een arbeidzaam leven. Dat vind ik ook geweldig, maar ik ga meer letten op de dingen die er echt toe doen."

Dekker en haar dochter Amy geven gezongen theatercolleges over opera's en musicals. Onder de naam Generations zijn ze de rest van het jaar door heel Nederland te zien.

Presentator Egbers werd getroffen door het hartinfarct toen hij eind juli op vakantie was. "Mijn vrouw Janke en ik zaten op een Grieks eiland", vertelde de 61-jarige Egbers eerder aan NRC. "We hadden een heerlijke avond achter de rug met een Griekse familie. Lieve mensen, mooi licht, mooie muziek."

De volgende dag voelde de presentator een druk, hoog in zijn maag. "Ik dacht eerst nog dat het door het zware tafelen kwam, maar toen de pijn de volgende ochtend terugkeerde - en ik volgens Janke grauw zag - zijn we toch naar het ziekenhuis gereden."