De in maart overleden rapper Nipsey Hussle wordt onderwerp van een biografie. The Marathon Don’t Stop: The Life and Times of Nipsey Hussle verschijnt op 24 maart 2020, meldt Billboard.

De biografie zal uitspraken van Nipsey Hussle zelf en interviews met personen uit zijn directe omgeving bevatten. Muziekjournalist Rob Kenner is de auteur van het uit te komen boek.

"De laatste keer dat ik Nipsey Hussle sprak, vertelde hij mij 'Ik geef geen juwelen of geld weg, maar vaardigheden en mogelijkheden'", aldus Kenner. "Dit boek is mijn poging om hem te helpen dat voornemen waar te maken."

The Marathon Don't Stop: The Life and Times of Nipsey Hussle verschijnt niet met toestemming van de familie van de rapper. Een deel van de opbrengst zal volgens Kenner ten goede komen aan zijn nalatenschap.

Op 31 maart werd de 33-jarige Ermias Asghedom, de echte naam van Nipsey Hussle, neergeschoten voor zijn eigen kledingwinkel in Los Angeles. De rapper overleed in het ziekenhuis. De aangehouden verdachte zegt onschuldig te zijn.