Kinderboekenschrijfster Anna Woltz vindt dat haar leven als auteur verrijkt maar ook bemoeilijkt is sinds ze moeder van een zoon is, vertelt de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2019 in gesprek met Trouw.

"Bij het schrijven van Haaientanden moest ik mijn best doen om het moederperspectief erbuiten te houden", aldus de 37-jarige kinderboekenschrijfster. "Ik dacht steeds: straks krijgen die arme kinderen door hun uitputtende, koude fietstocht een longontsteking. Maar ik heb ze expres geen warm bed gegeven. Het blijft ijskoud. Dat maakt het verhaal spannender."

De verrijking van het moederschap van een tweejarige weegt volgens Woltz op tegen de nadelen rondom haar werk. "Het is een enorme aanvulling om te zien hoe zo'n piepklein wezentje zich ontwikkelt tot een echt mens. Nu schrijf ik misschien geen zeventig boeken, maar veertig. Maar ik denk niet dat ik die keuze aan het eind van mijn leven zal betreuren."

Woltz maakte in 2002 haar debuut als kinderboekenschrijfster met Alles Kookt Over. Ze won de Gouden Griffel voor het boek Gips uit 2015.