Het komende Boekenweekgeschenk, dat dit keer geschreven zal worden door Annejet van der Zijl, krijgt wederom een Friestalige uitgave. In navolging van de vorige geschenken, geschreven door Griet Op de Beeck en Jan Siebelink, zal ook het nog titelloze verhaal van de Sonny Boy-auteur in een beperkte oplage in het Fries verschijnen. De vertaling wordt verzorgd door Baukje Zijlstra.

Van der Zijl is verheugd met de komst van haar Friestalige Boekenweekgeschenk. "Het is namelijk mijn wens dat het bijzondere waargebeurde liefdesverhaal waar ik nu de laatste hand aan leg, zoveel mogelijk lezers bereikt. Dat verdienen de personages."

Het eerste Friestalige Boekenweekgeschenk kwam uit in 2018. Dit was Mei it each op de feiten, een bewerking van Gezien de feiten van Op de Beeck.

Met de Friese vertaling van het boek van Op de Beeck wilde Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) het evenement Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 luister bijzetten.

De Friese vertalingen zijn een samenwerking met Boeken fan Fryslân, een project van de instelling Afûk, dat zich inzet voor de promotie van Friestalige boeken.

De 85e Boekenweek heeft plaats van zaterdag 7 maart tot en met zondag 15 maart. Het thema van de week is Rebellen en dwarsdenkers.