Jandino Asporaat brengt op 15 oktober zijn eerste boek uit. In DINO schrijft hij over zijn leven en carrière tot dusver.

"Van zijn tijd op Curaçao tot zijn start in Nederland zonder geld en vader", staat in het dinsdag gedeelde persbericht. "Maar ook over het gevecht tegen de vooroordelen dat in 2017 resulteerde in zijn grote droom: een uitverkochte Kuip."

Het boek zit volgens Asporaat vol levenslessen. "Door het schrijven van dit boek werd ik gedwongen het gesprek met mezelf aan te gaan en delen van mijn leven - die ik op een of andere manier verborgen hield - onder ogen te zien en hiermee te dealen, zodat ik deze nu echt los kan laten", aldus de presentator, komiek en acteur.

In juli liet Asporaat weten dat hij een half jaar pauze neemt van televisie om aan andere projecten te werken. Zijn boek is een van die projecten.

Recentelijk maakte Asporaat Dino & Friends in New York voor SBS, een programma waarin hij het als komiek probeerde te maken in de Verenigde Staten. In september zal hij voor dezelfde zender Dance Dance Dance presenteren. De opnames voor dit programma zijn al afgerond.