Twee journalisten van The New York Times hebben een boek geschreven over het seksuele misbruik dat Harvey Weinstein zou hebben gepleegd. Ook wordt er ingegaan op de verschillende aanklachten aan het adres van de voormalig Hollywoodproducent, schrijft Variety zondag.

Eén van de onthullingen in het boek is dat Weinsteins broer Bob hem, twee jaar voordat het schandaal uitkwam, gesmeekt zou hebben om hulp te zoeken voor zijn gedrag,

Het boek, dat dinsdag uitkomt, heet She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement en is geschreven door Jodi Kator en Megan Twohey. De twee beschrijven hoe Bob Weinstein zijn broer waarschuwde door middel van een briefje.

"Je hebt de familie en je bedrijf tot schande gebracht en je wangedrag altijd goed proberen te praten. Als je denkt dat er niets mis is met je gedrag, kun je het net zo goed aan je vrouw en de rest van de familie vertellen", aldus Bob Weinstein, die samen met Harvey Weinstein het productiebedrijf Miramax opzette.

De producent zou ook hebben gewild dat zijn broer een medische behandeling zou ondergaan en zijn problemen aan ging pakken.

Boek beschrijft hoe Weinstein medewerksters lastig viel

Ook een voormalig hooggeplaatste medewerker van de Weinstein Company, Irwin Reiter, komt aan het woord. Reiter gaf de journalisten een interne memo waarin een collega uitgebreid beschrijft hoe Weinstein medewerksters en actrices lastigviel.

In het boek vertelt ook Weinsteins vroegere assistent Rowena Chiu dat zij een financiële vergoeding kreeg om haar mond te houden over de keer dat haar baas haar aanrandde in een hotelkamer. Chiu zegt na het incident in een depressie te zijn beland en meerdere zelfmoordpogingen te hebben gedaan.

Wie is de omstreden Harvey Weinstein precies?
196
Wie is de omstreden Harvey Weinstein precies?