Eddie Murphy heeft een nieuwe stand-upcomedytour aangekondigd. De acteur liet in de Netflix-podcast Present Company weten dat hij in 2020 door de VS gaat trekken met een show. Verdere details over de uitvoering liet Murphy nog niet los.

Eind augustus maakte Murphy al bekend na 35 jaar terug te keren naar het programma Saturday Night Live, dat hij op 21 december presenteert.

In juli vertelde de acteur in gesprek met Jerry Seinfeld al te overwegen opnieuw aan stand-upcomedy te gaan doen. Daarvoor moest alles wel "perfect zijn" en moest hij "fit worden", aldus Murphy.

Momenteel is Murphy druk met de opnames van de film Coming to America 2, waarin hij wederom in de huid van de Afrikaanse prins Akeem kruipt en daarnaast nog een aantal rollen voor zijn rekening neemt. De film komt in de zomer van 2020 uit.

Murphy werd begin jaren tachtig bekend door rollen in actiecomedy's zoals 48 Hours en Beverly Hills Cop. Een paar jaar later verscheen hij in Coming to America (1988). Die comedy won meerdere prijzen en werd genomineerd voor twee Oscars.