Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bezoekers vernieuwd Naturalis al twee uur voor heropening in de rij

Het vernieuwde natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden heeft op de eerste openingsdag al veel bezoekers getrokken. Volgens het museum stonden de eerste mensen zaterdagochtend rond 8.00 uur al in de rij, terwijl de deuren pas om 10.00 uur opengingen.
Door ANP/NU.nl

In het eerste uur werden al duizend bezoekers geteld. De renovatie en bouw van een gloednieuw museumpand heeft twee jaar geduurd.

Het museum heeft negen nieuwe tentoonstellingszalen, met thema's als leven, de dood, de ijstijd, de verleiding en de dinotijd. In de zaal over de dinotijd is het 66 miljoen jaar oude skelet van de tyrannosaurus rex met de naam Trix te zien.

Volgens Naturalis was de verbouwing noodzakelijk omdat het oude gebouw te klein was geworden voor het groeiende aantal bezoekers. In 2016 bezochten 410.000 mensen het museum.

Het resultaat van het vernieuwde Naturalis Biodiversity Center in Leiden werd dinsdag aan de pers getoond.

Tijdens de vernieuwing zijn de tentoonstellingszalen opnieuw ingericht. Ook zijn de onderzoeksruimten gemoderniseerd. (Foto: Pro Shots)

De tyrannosaurus rex met de naam Trix is ook terug in het Leidse museum. Tijdens de verbouwing reisde het beroemde skelet langs verschillende Europese musea in onder meer Frankrijk, Portugal, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. (Foto: Pro Shots)

De nieuwste aanwinst is een skelet van een trideractops, dat het opgraaf- en preparatieteam van Naturalis de afgelopen jaren zelf uit de grond heeft gehaald en weer in elkaar gezet heeft. (Foto: Pro Shots)

De verschillende zalen zijn interactiever en verhalender ingericht dan voorheen. Op deze foto zijn twee vrouwen te zien die meedoen aan een 'spermarace'. (Foto: Pro Shots)

Ook is er een grote miniatuurkaart van Nederland te vinden. Daarop staan de dieren die hier leefden tijdens de ijstijd. (Foto: Pro Shots)

Naturalis was vanwege de verbouwing sinds september vorig jaar gesloten voor publiek. (Foto: Pro Shots)


Lees meer over:

LeidenMusea

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties