Zondag 7 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zo ziet het vernieuwde Naturalis eruit

Het vernieuwde Naturalis Biodiversity Center in Leiden opent zaterdag na een jaar weer de deuren. Het resultaat werd dinsdag aan de pers getoond.

Tijdens de vernieuwing zijn de tentoonstellingszalen opnieuw ingericht. Ook zijn de onderzoeksruimten gemoderniseerd. (Foto: Pro Shots)

De Tyrannosaurus rex (T. rex) met de naam Trix is ook terug in het Leidse museum. Tijdens de verbouwing reisde het beroemde skelet langs verschillende Europese musea in onder meer Frankrijk, Portugal, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. (Foto: Pro Shots)

De nieuwste aanwinst is een skelet van een Trideractops, dat het opgraaf- en preparatieteam van Naturalis de afgelopen jaren zelf uit de grond heeft gehaald en weer in elkaar gezet heeft. (Foto: Pro Shots)

De verschillende zalen zijn interactiever en verhalender ingericht dan voorheen. Op deze foto zijn twee vrouwen te zien die meedoen aan een 'spermarace'. (Foto: Pro Shots)

Ook is er een grote miniatuurkaart van Nederland te vinden. Daarop staan de dieren die hier leefden tijdens de ijstijd. (Foto: Pro Shots)

Naturalis was vanwege de verbouwing sinds september vorig jaar gesloten voor het publiek. (Foto: Pro Shots)


Lees meer over:

Leiden

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties