Disney heeft donderdag bekendgemaakt dat het in de zomer van 2020 een nieuw themagedeelte zal openen in Parijs en Californië, dat in het teken zal staan van Marvel-superhelden.

Op het al bestaande terrein van Disney California Adventure zal het nieuwe gedeelte gebouwd gaan worden, met de naam Avengers Campus en ook in Parijs krijgt een vergelijkbaar themadeel dezelfde naam.

Het nieuws werd bekendgemaakt op de 2019 D23 Expo, een jaarlijks evenement waar aankondigingen gedaan worden rondom alle Disney-parken over de hele wereld. Het nieuwe gedeelte gaat gebouwd worden waar voorheen A Bug's Land gesitueerd was. Gebaseerd op de film A Bug's Life uit 1998.

"We bouwen een meeslepend land waar superhelden de boventoon voeren", aldus Bob Chapek, voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products. "We nodigen gasten uit om zich ook Avenger te voelen en de wereld te redden."

Wat er precies allemaal te doen en te zien zal zijn op Avengers Campus wordt later bekendgemaakt. Het congres duurt nog het hele weekend.