Gijs Naber ziet af van zijn hoofdrol in de musical Lazarus. Dragan Bakema neemt zijn plaats in.

"Ik heb de afgelopen jaren te veel hooi op mijn vork genomen. Een rol als deze verdient 100 procent commitment en dat kan ik nu niet geven", aldus Naber in een persbericht.

Naber is blij met het begrip van de producent en vindt het fijn dat Bakema de rol van hem gaat overnemen.

Bakema werd verrast door het verzoek, maar was meteen enthousiast: "Lazarus is een unieke voorstelling, anders dan alles wat ik eerder zag. Geweldig om daar onderdeel van te mogen zijn."

Verlinde heeft respect voor 'moeilijke beslissing'

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland betreurt het dat Naber is afgehaakt: "Maar als blijkt dat het niet lukt om deze zware rol te spelen, heb ik er groot respect voor dat een acteur deze moeilijke beslissing durft te nemen. De rol van Newton vraagt om een uitzonderlijk acteur en zanger. Dragan heeft ook alle capaciteiten in huis om de rol van Newton gestalte te geven."

De musical Lazarus, die zanger David Bowie vlak voor zijn dood heeft geschreven, gaat op zondag 13 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Naast Bakema zijn onder anderen Noortje Herlaar, Pieter Embrechts en Holly Mae Brood te zien in de door Ivo van Hove geregisseerde voorstelling.