Faye Dunaway (78), die recentelijk is ontslagen uit een Broadway-productie omdat zij daar naar verluidt een "vijandige en gevaarlijke" sfeer creëerde, is nu aangeklaagd door haar voormalig assistent. Hij beweert dat zij regelmatig discriminerende opmerkingen maakte over zijn homoseksualiteit.

Michael Rocha, die de actrice assisteerde bij de productie van onewomanshow Tea at Five waar zij inmiddels uit is ontslagen, beweert dat zij hem regelmatig vernederde.

Rocha werkte met Dunaway samen in haar appartement in New York. Volgens rechtbankdocumenten die in handen zijn gekomen van The Blast werd hij daar "regelmatig onderworpen aan beledigende en vernederende tirades". Ze zou hierbij vooral de spot drijven met zijn homoseksualiteit.

Zo zou Dunaway hem "een klein homoseksueel mannetje" hebben genoemd. Rocha beweert hier ook geluidopnames van te hebben, die hij vervolgens naar de manager en producent van het toneelstuk heeft gebracht. Hij beweert dat hij twee weken later is ontslagen, omdat Dunaway "zich niet meer prettig bij hem voelde".

Enkele weken later werd bekend dat de actrice werd ontslagen bij Tea at Five, gebaseerd op Katharine Hepburns memoires Me: Stories From My Life.

Actrice zou crewleden verbaal en fysiek mishandelen

De producenten geven geen reden voor het ontslag, maar New York Post meldde dat Dunaway een "vijandige en gevaarlijke" sfeer creëerde, dat ze crewleden "verbaal en fysiek mishandelde" en een van hen zelfs sloeg. Ook kwam ze naar verluidt vaak te laat voor repetities en stelde ze onmogelijke eisen aan haar omgeving.

Dunaway maakte in 1962 haar debuut op Broadway in A Man for All Seasons. Ze was er voor het laatst te zien in The Curse of an Aching Heart in 1982. Tea at Five zou haar eerste Broadway-productie in 37 jaar zijn geweest.

De actrice speelde ook in diverse films. In 1967 speelde ze Bonnie in Bonnie and Clyde, een rol die beloond werd met een Oscar-nominatie. In 1976 kreeg ze het gouden beeldje voor haar hoofdrol in Network.