Albert Verlinde is verkozen tot voorzitter van de raad van commissarissen van congrescentrum MECC Maastricht. Deze locatie is mogelijk ook de plek waar het Eurovisie Songfestival wordt georganiseerd, mocht Maastricht als gaststad worden gekozen.

Verlinde bekleedde al sinds september vorig jaar de functie van commissaris en is op 5 juli benoemd tot opvolger van Jan Lamkin, die in het voorjaar aftrad als voorzitter.

"Zijn betrokkenheid is in de afgelopen periode van grote waarde gebleken en wij zijn verheugd dat hij deze rol op zich wil nemen", zegt algemeen directeur Rob van de Wiel.

"MECC Maastricht is een succesvolle onderneming met een groeiende portefeuille en staat aan de vooravond van een bijzondere periode." Hiermee lijkt Van de Wiel te doelen op het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar mei plaatsvindt in Nederland. Alleen Maastricht en Rotterdam maken nog kans om gaststad te worden.

Verlinde is algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland en sinds 25 jaar ook werkzaam als televisiemaker. Hij was tot voor kort bijna dagelijks te zien in het entertainmentprogramma 6 Inside, dat wegens lage kijkcijfers van televisie is gehaald. Het is nog niet bekend wat Verlinde, die een tweejarig contract heeft, hierna bij SBS gaat doen.