Jessica Simpson, die al ruim twintig jaar actief is in de muziekwereld, gaat een boek schrijven over haar leven. De 39-jarige zangeres laat woensdag weten dat ze momenteel aan haar memoires werkt.

"Ik heb lang gewacht om dit nieuws met jullie te delen, op 4 februari breng ik mijn eerste boek uit", schrijft Simpson op Instagram. "Ik heb er heel hard aan gewerkt."

Uit de beschrijving van het nog titelloze boek, dat is gepubliceerd door haar uitgeverij, wordt duidelijk dat Simpson "open zal zijn over haar worstelingen en vertelt wat ze heeft geleerd van haar pijn en de uitdagingen die ze meemaakte".

"Haar nieuwe boek wordt een openhartig en inspirerend inkijkje in het leven van Jessica, die altijd America's sweetheart zal blijven."

Simpson brak eind jaren negentig door met pophits als I Wanna Love You Forever. Ze werd bij het grote publiek vooral bekend door de realityshow Newly Weds, waarin ze te zien was met haar toenmalige echtgenoot Nick Lachey.

Simpson is sinds vier jaar getrouwd met de voormalige American football-speler Eric Johnson (38), met wie ze sinds mei 2010 een relatie heeft. Ze hebben samen drie kinderen.