COMM, het Museum voor Communicatie in Den Haag, zal per 20 juli haar deuren sluiten. Het museum zal fuseren met het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Per zaterdag 20 juli zal COMM niet meer toegankelijk zijn voor het publiek, meldt het museum in een persbericht.

In 2018 kwamen er zo'n 23.000 bezoekers naar het interactieve museum over de geschiedenis van de post en telecommunicatie. dat is gevestigd aan de Zeestraat.

Deze week is een overeenkomst getekend waarin de bestuurlijke fusie van COMM en Beeld en Geluid wordt vastgelegd.

Aangepaste variant van museum blijft bestaan

Het interactieve museum in Hilversum werkt momenteel aan een vernieuwd media-instituut. "De fusie met COMM past in dit vernieuwingstraject en sluit ook goed aan op de eerdere fusie met het Persmuseum in mei 2017", meldt het museum.

Wel zal in Den Haag een aangepaste variant van het museum blijven bestaan, dat wordt geopend voor groepen en bepaalde activiteiten. Daarbij zal in het najaar worden gestart met een nieuwe programmering voor publiek, scholen en mediaprofessionals.

"COMM wordt een plek waar publiek, scholen, onderzoekers en professionals mediabronnen kunnen raadplegen, met elkaar in debat kunnen gaan en bijvoorbeeld workshops kunnen volgen", zo staat in het persbericht. De mediacollectie van beide musea zal in zowel Den Haag als in Hilversum worden ingezet als bron voor verhalen en programmering.

COMM bestaat sinds 1929 en werd opgericht onder de naam Het Nederlandsche Postmuseum. Later ging het museum door onder respectievelijk de namen PTT-museum (vanaf 1989), het Museum voor Communicatie (1999) en COMM (sinds 2016).