Banksy heeft het steekwerende vest ontworpen dat rapper Stormzy vrijdag droeg tijdens zijn optreden op Glastonbury, zo bevestigt de Britse kunstenaar op Instagram.

"Ik had een steekwerend vest gemaakt en dacht: wie zou dit kunnen dragen? Stormzy op Glastonbury", schrijft hij.

Stormzy plaatste een reactie onder het bericht waarin hij zegt "volkomen sprakeloos" te zijn.

De rapper droeg het steekwerende vest, met daarop een zwart met grijze Britse vlag, tijdens zijn optreden op Glastonbury. De artiest was vrijdagavond de headliner van het Britse muziekfestival, dat vijf dagen duurt.

Banksy staat bekend om zijn vaak politiek gekleurde en humoristische kunstwerken, waarin hij graffiti combineert met zijn eigen sjabloontechniek. Hij richt zich vaak tegen geweld, is dikwijls antikapitalistisch en manifesteert zich tegen de gevestigde orde.

Schilderij werd vernield tijdens veiling

De Britse kunstenaar kwam vorig jaar nog in het nieuws nadat zijn schilderij, waarop een meisje naar een hartjesballon kijkt, in de Londense veilingzaal van Sotheby's werd vernield.

Toen het kunstwerk aan een anonieme koper verkocht was voor bijna 1,2 miljoen, drukte een collega van Banksy op een afstandsbediening, waarna het schilderij gedeeltelijk door de versnipperaar ging.

Lange tijd was de identiteit van de kunstenaar onbekend, maar in juni 2017 leek die per ongeluk te zijn onthuld door de Britse kunstenaar Goldie. Banksy zou de schuilnaam zijn van Robert Del Naja, ook bekend van de band Massive Attack.

De artiest zelf heeft altijd ontkend dat hij het brein achter Banksy is. Wel heeft hij toegegeven bevriend te zijn met de raadselachtige kunstenaar.