Claudia de Breij en Pieter Derks zijn dit jaar genomineerd voor de Poelifinario. Dat werd zaterdag bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits.

De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan de cabaretier met het indrukwekkendste programma van het afgelopen seizoen.

De Breij en Derks zijn samen met Jan Beuving en Louise Korthals genomineerd in de categorie Engagement. De Breij won de cabaretprijs al eens eerder, in 2010.

Lenette van Dongen en het cabaretduo Martine Sandifort en Remko Vrijdag kregen een nominatie in de categorie Entertainment. Peter van Rooijen en Theo Nijland zijn de genomineerden in de categorie Kleinkunst

Cabaretiers Peter Pannekoek, Anne Neuteboom en Alex Ploeg maken kans op de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Prijzen worden op 30 september uitgereikt in Den Haag

De Poelifinario en de Neerlands Hoop zijn een initiatief van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De prijzen worden op maandag 30 september uitgereikt in schouwburg Diligentia in Den Haag.

Vorig jaar ging de Poelifinario naar Jochem Myjer, Tim Fransen en Joost Spijkers. De Neerlands Hoop werd gewonnen door het cabaretduo Rundfunk.