Rein Wolfs is de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum. Hij volgt Beatrix Ruf op, die onder vuur kwam te liggen vanwege mogelijke belangenverstrengeling.

Wolfs start op 1 december bij het Amsterdamse museum. Hij was eerder onder andere van 2001 tot 2007 werkzaam als hoofd presentaties van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en stelde in 2003 de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië samen.

"Ik ben opgegroeid met het Stedelijk Museum Amsterdam en ik hoop de begeleiding en ondersteuning te bieden die nodig zijn om dit museum, met zijn revolutionaire geschiedenis en fantastische collectie, naar de toekomst te leiden", zegt Wolfs op de site van het Stedelijk Museum.

"Het Stedelijk is een gedurfd openbaar instituut dat nog diverser, menselijker en internationaler kan worden en een vitale rol kan spelen in het maatschappelijke debat. Het Stedelijk is van iedereen - voor kunstenaars, bezoekers en iedereen die om het museum geeft."

Totdat Wolfs begint, zal Jan Willem Sieburgh de functie van interim-zakelijk directeur blijven bekleden. Hij volgde Ruf op, die later van alle blaam rondom de belangenverstrengeling werd gezuiverd.