Jeugdschrijver Mel Wallis de Vries heeft voor de zevende keer de Prijs van de Jonge Jury gewonnen. Ze werd woensdag in Utrecht bekroond voor haar boek Wild.

"Niet normaal, ik stuiter", zegt de auteur in een eerste reactie tegenover NU.nl.

"Ik denk dat de impact nog groter is dan de eerste keer dat ik 'm won. Zeven keer winnen betekent ook dat het zo veel jaar door zo veel mensen is gelezen. Dat is echt een droom. Dat het een lezersprijs is, is voor mij een groot compliment."

De jeugdthriller Wild gaat over een groep jongeren die op examenreis naar Spanje gaat. Wanneer ze besluiten om een nachtje te kamperen in een verlaten natuurgebied, verandert hun vakantie in een nachtmerrie. Andere kanshebbers dit jaar waren Fright Night van Maren Stoffels en Snitch van Margje Woodrow.

De Jonge Jury Debuutprijs werd uitgereikt aan Nadine Swagerman. Zij won met haar boek Eén waarheid. De prijs werd overhandigd door Mirjam Hildebrand, de winnaar van vorig jaar. Carlie van Tongeren (Heerestraat & Rozenlaan) en Merel de Keyzer (Over wezenloze zielen) waren de twee andere kanshebbers.

Wallis de Vries won prijs laatste zes jaar

Wallis de Vries werd in 2012 voor het eerst bekroond met de Prijs van de Jonge Jury, waar alle kinderen tussen de twaalf en zestien voor mogen stemmen. Haar winnende boek, Vals, werd eerder dit jaar verfilmd, met rollen voor Abbey Hoes en Holly Mae Brood.

Sinds 2014 is Wallis de Vries ieder jaar als winnaar uit de bus gekomen. Vorig jaar won haar thriller Pijn. Inmiddels heeft de auteur zeven keer de jongerenprijs gewonnen.