Claudia de Breij toert vanaf september rond met try-outs van haar nieuwe oudejaarsconference. De eerste voorstelling is op 12 september in het Utrechtse Werftheater, zo is te lezen op haar eigen website.

Momenteel staat De Breij nog op de planken met haar voorstelling #NU. Vanaf september maakt die plaats voor haar eerste versies van de oudejaarsconference, die traditiegetrouw op 31 december bij NPO1 wordt vertoond. Daarna heeft de cabaretière nog vijf maanden aan speeldata voor #NU op de agenda staan.

"Allemaal voorstellingen op weg naar die éne première en dernière tegelijk", vertelt De Breij over haar reeks geplande optredens in de laatste maanden van 2019. Naast Utrecht staan onder andere Den Haag, Den Bosch, Haarlem en Amsterdam op de planning.

De Breij werd in 2016 de eerste vrouw die de oudejaarsconference van NPO1 mocht verzorgen. Met veel enthousiasme blikt ze vooruit op haar tweede keer. "Ik heb er zó'n zin in. Ik weet nu dat het spannendste ook het allerleukste is om te doen, live op tv zoals in het theater."

De oudejaarsconference van NPO1 werd vorig jaar verzorgd door Marc-Marie Huijbregts, die 1,47 miljoen kijkers trok. Guido Weijers kwam met zijn show bij RTL 4 intussen uit op 1,8 miljoen. Die zender heeft de conference van 2019 aan Martijn Koning gegeven.