Bezoekers van de cabaretvoorstellingen van Louis C.K. moeten hun telefoon voortaan inleveren. De komiek wil niet meer gefilmd worden tijdens zijn optredens.

Eind vorig jaar maakte Louis C.K. zijn comeback nadat hij ruim een jaar niet had opgetreden wegens #metoo-beschuldigingen.

Vijf vrouwen vertelden in het najaar van 2017 aan The New York Times dat de komiek zich schuldig had gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. Hij zou zonder hun instemming in hun bijzijn hebben gemasturbeerd. Louis C.K. gaf het wangedrag toe en bood zijn excuses aan. Zijn management en zender FX verbraken desalniettemin de banden met de comedian.

Tijdens zijn terugkeer op het podium maakte de komiek grappen over transgenders en de slachtoffers van de schietpartij in Parkland. Delen van zijn show zijn online verschenen, waardoor de komiek weer onder vuur kwam te liggen.

Volgens The Wrap zijn bij de komende shows van Louis C.K. in Minneapolis niet alleen telefoons verboden. De comedian verbiedt ook het verspreiden van zijn grappen in tekst, zoals bijvoorbeeld in een tweet.

In de voorwaarden voor de bezoekers staat dat Louis C.K. alle rechten op zijn sketches en grappen heeft en dat die niet zonder zijn toestemming gepubliceerd mogen worden.