Jeroen van Koningsbrugge gaat de hoofdrol spelen in een bewerking van The Great Gatsby. Het toneelstuk gaat op zaterdag 29 februari 2020 in première in Maastricht.

De roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald is al talloze keren verfilmd en tot theaterstuk bewerkt. In de recentste verfilming door Baz Luhrmann uit 2013, nam Leonardo DiCaprio de hoofdrol op zich.

De vertaling van het Nederlandse toneelstuk is van de hand van Jibbe Willems. Het stuk wordt geregisseerd door Servé Hermans. Hij licht de keuze voor Van Koningsbrugge als Gatsby toe: "Om dat personage tot leven te laten komen, moet je beschikken over een acteur die altijd het middelpunt is. Jeroen neemt dat van nature mee in zijn spel."

Van Koningsbrugge is bekend als presentator, zanger en acteur. Hij speelde eerder rollen in films als De Surprise en Loft en de series Smeris en Draadstaal.

Het verhaal van The Great Gatsby draait om de mysterieuze en rijke oorlogsveteraan Jay Gatsby, die hoopt de liefde van zijn leven terug te veroveren door grote feesten te geven op zijn landgoed.

Bekijk de trailer van The Great Gatsby (2013)
146
Bekijk de trailer van The Great Gatsby (2013)