De oom van de in 2017 verkrachte en gedode Anne Faber, brengt een boek uit over de vermissing en de dood van de 25-jarige. Het gaat om een verslag van de dertien dagen durende zoekactie naar de jonge vrouw en de periode die hierna kwam.

"Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde", is te lezen bij uitgeverij Lebowski.

Het boek getiteld Anne: kroniek van een zoektocht is geschreven door oom Hans Faber en bevat een nawoord van Wim Faber, de vader van de vrouw. Het boek zal op 16 april verschijnen.

De 25-jarige Anne Faber besloot op 29 september een stuk te fietsen vanuit Utrecht. In Den Dolder kwam de veroordeelde zedendelinquent Michael P. haar tegen. Hij heeft later bekend dat hij haar toen onder bedreiging van een mes heeft verkracht en diezelfde avond nog doodde.

Haar lichaam werd op zijn aanwijzing op 12 oktober gevonden, begraven in een natuurgebied in Zeewolde. Bijna twee weken lang waren vrijwilligers, familieleden, de politie en andere autoriteiten naar de vrouw op zoek.

P. heeft vorig jaar 28 jaar cel en tbs gekregen voor het verkrachten en doden van de vrouw. Hij is in hoger beroep gegaan. De zaak zal in mei inhoudelijk worden behandeld.

De zoektocht naar de lang vermiste Anne Faber (25) van dag tot dag
180
De zoektocht naar de lang vermiste Anne Faber (25) van dag tot dag

Fout na fout gemaakt door gevangenis en kliniek

Onderzoek van onder meer de inspecties en de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft vorige week uitgewezen dat de kliniek en de gevangenis waar P. verbleef fout na fout heeft gemaakt.

Zo werd P. bij de kliniek in Den Dolder niet behandeld voor het feit dat hij in 2010 twee minderjarige meisjes heeft verkracht. Ook in de gevangenis in Vught werd alleen gekeken naar zijn agressieprobleem en drugsgebruik.