De tentoonstelling van foto's van de beroemde 'bed-in voor de vrede' van John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono, is bezocht door ongeveer zevenduizend mensen. Dat meldt het Hilton Hotel in Amsterdam, waar de twee vijftig jaar geleden een week lang in bed lagen voor de wereldvrede.

De expositie Wat gebeurde er in Room 902 bestond uit vijftig grote foto's van fotografen als Cor Jaring, Govert de Roos en Claude Vanheye. Ook waren niet eerder getoonde foto’s uit het archief van Spaarnestad te zien.

Bezoekers konden ook de suite, kamer 902, bekijken. Die werd in de jaren tachtig gerestyled op basis van adviezen van Ono en heeft tegenwoordig 702 als kamernummer.

De tentoonstelling duurde slechts tien dagen en was gratis toegankelijk. "Elke dag stonden er rijen mensen bij de lift naar de suite. Dit hebben we hier nog nooit meegemaakt", zegt Marieke Klosters van het hotel aan de Apollolaan.

De kamer waar Lennon en zijn vrouw het bed deelden onder het oog van de pers, is vandaag de dag te reserveren vanaf 1.500 euro per nacht. "Hij is vooral erg gewild als honeymoonsuite", aldus Klosters.

'Bed-protest' John Lennon en Yoko Ono vijftig jaar geleden
63
'Bed-protest' John Lennon en Yoko Ono vijftig jaar geleden