Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Freek de Jonge verstoort opening Boekenbal 2019

Freek de Jonge heeft vrijdag de opening van het Boekenbal 2019 verstoord. De cabaretier riep tijdens het openingswoord op tot een verklaring over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet.
Door NU.nl

De Jonge stond tijdens de openingsspeech van CPNB-voorzitter Eveline Aendekerk op en verhief zijn stem, zo is te zien op verschillende filmpjes die op sociale media circuleren. De Jonge was het er niet mee eens dat Aendekerk begon over de aanslag in Utrecht en niet over de speech van Baudet.

Na zijn oproep steeg er in de zaal een luid gejoel en applaus op. Nadat de cabaretier tot stilte werd gemaand, keerde de rust terug en vervolgde Aendekerk haar welkomstwoord.

Forum voor Democratie-leider Baudet gaf woensdag na de overwinning van zijn partij bij de Provinciale Staten-verkiezingen een spraakmakende speech, waarin hij onder meer sprak over de uil van Minerva en een boreale wereld.

Met het Boekenbal is vrijdag in de Amsterdamse Stadsschouwburg de 84e editie van de Boekenweek geopend.

Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. Jan Siebelink schreef het Boekenweekgeschenk, Jas van belofte. Het Boekenweekessay, Mijn moeders strijd, is geschreven door Murat Isik.

Beeld uit video: Opening boekenbal verstoord door Freek de Jonge0:54
Afspelen knop

Opening boekenbal verstoord door Freek de Jonge

Opening boekenbal verstoord door Freek de Jonge


Lees meer over:

Freek de JongeEntertainment

Aanbevolen artikelen