Het nummer Wilhelmus dat Claudia de Breij schreef voor haar voorstelling #NU is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs.

In het liedje wordt de geschiedenis van Willem van Oranje uiteengezet. Er is ook een stop-motionvideoclip gemaakt bij het liedje van de cabaretière, waarin LEGO-figuren de hoofdrol spelen.

Andere genomineerden zijn Yentl en de Boer, Alex Klaasen, Mylou Frencken, Patrick Nederkoorn, Jan Beuving en Tom Dicke en Kiki Schippers. Wende (voorheen bekend als Wende Snijders) won de prijs vorig jaar voor haar vertolking van het lied Voor Alles.

De theatershow van De Breij werd zeer lovend ontvangen. #NU ging vorig jaar mei in première en werd door recensenten "de beste uit haar carrière" genoemd. De cabaretière verzorgt dit jaar de oudejaarsconference van de NPO, wat ze ook deed in 2016.

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. De bekendmaking van de winnaar of winnaars en de uitreiking van de prijs zijn op zondag 14 april in Amsterdam.

De winnaar van de prijs ontvangt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een bedrag van 3.500 euro.

Claudia de Breij - 'Wilhelmus' (Lego stop motion)
390
Claudia de Breij - 'Wilhelmus' (Lego stop motion)