Onder meer Lepelsnijder van Marjolijn Hof en Annette Fienig en Tierenduin van Geert Vervaeke maken dit jaar kans op de Woutertje Pieterse Prijs 2019. De genomineerden zijn maandag bekendgemaakt in het programma Kunststof op NPO Radio 1.

De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam en Alex de Wolf, Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert, Zeb. van Gideon Samson en Joren Joshua en Alles komt goed, altijd van Kathleen Vereecken en Charlotte Peys behoren ook tot de kanshebbers.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. Een jury, met onder anderen oud-nieuwslezeres Noraly Beyer, zal bepalen welk boek tot winnaar wordt uitgeroepen.

De winnaar van de 32e uitreiking wordt op donderdag 11 april 2019 bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Vorig jaar ging de prijs naar Annet Schaap, auteur van Lampje. Dit boek gaat over de dochter van een vuurtorenwachter die elke avond het licht ontsteekt. Als er van alles misgaat, blijkt dat je meer kunt dan je zelf soms denkt. De VPRO maakt een tv-serie die op dit boek is gebaseerd.