Het Scheepvaartmuseum wil in 2020 een vaste expositie over de Amsterdamse haven aan het museum toevoegen. Hiermee willen het museum en het havenbedrijf laten zien hoe de stad en de haven al eeuwenlang met elkaar verbonden zijn.

Momenteel heeft Het Scheepvaartmuseum al een expositie over de haven in de toonzaal, maar deze is volgens het museum al verouderd. In de huidige tentoonstelling draait het om de ambities die de haven tien jaar geleden had om grote containers over te slaan.

Volgens museumdirecteur Michael Huijser moet de nieuwe expositie ook aantrekkelijk zijn voor buitenlandse bezoekers. De expositie zal naar verwachting 400 vierkante meter groot worden.

Het havenbedrijf betaalt mee aan de nieuwe expositie, die voor Sail Amsterdam 2020 te zien moet zijn in het museum. Het bedrijf gaat voor de komende vijf jaar een samenwerking met het museum aan.

Het Amsterdamse havenbedrijf wil graag laten zien wat de onderneming voor de stad betekent, legt havendirecteur Koen Overtoom uit. "Als je de haven beter kent, kun je er beter over oordelen."