Onder anderen Penélope Cruz en Cara Delevingne hebben de laatste collectie die Karl Lagerfeld voor Chanel heeft ontworpen getoond. De ontwerper overleed twee weken geleden op 85-jarige leeftijd.

De herfst-/wintercollectie van het Franse modehuis werd dinsdag gepresenteerd in het Grand Palais in de Franse hoofdstad Parijs. De modeshow had een glamoureuze variant van een skioord als decor, inclusief sneeuw en chalets, en begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Lagerfeld, schrijft People.

De show werd gelopen door veel modellen die al meerdere keren aan shows van Chanel meewerkten en die Lagerfeld als zijn muze beschouwde, zoals Cara Delevingne en Kaia Gerber.

Ook actrice Penélope Cruz, die vaak in het publiek aanwezig is bij een Chanel-show, liep mee. Ze droeg een witte roos als eerbetoon aan de overleden Chanel-hoofdontwerper.

Modellen huilen bij tonen laatste collectie Karl Lagerfeld
87
Modellen huilen bij tonen laatste collectie Karl Lagerfeld

Publiek gaf staande ovatie

In het publiek zaten diverse goede vrienden van Lagerfeld, onder wie actrices Kristen Stewart en Marion Cotillard, zangeres Janelle Monae en Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour. Ook Lagerfelds muzes Claudia Schiffer en Naomi Campbell waren aanwezig.

Tijdens de finale van de show liepen alle modellen zichtbaar geëmotioneerd gezamenlijk over de catwalk, terwijl het liedje Heroes van David Bowie werd afgespeeld. Daarna gaf het publiek een staande ovatie, geïnitieerd door Wintour en haar collega Grace Coddington.

Lagerfeld overleed twee weken geleden op 85-jarige leeftijd. Eind januari woonde de ontwerper voor het eerst sinds 1983 de presentatie van een nieuwe collectie van Chanel tijdens de Paris Fashion Week niet bij.