Cabaretier Youp van 't Hek (65) is met zijn nieuwe voorstelling Met de kennis van nu weer te zien in de theaters. NU.nl zet een aantal recensies op een rij.

AD - vier sterren

"Hij is na zijn hartproblemen van een paar jaar geleden niet zozeer milder geworden; ook in zijn nieuwe voorstelling Met de kennis van nu ontbreken gebruikelijke Youp van 't Hek-evergreens als 'Wassenaarse botoxteefjes' niet, vergezeld door de ‘humorloze, zure kutten' - vrouwen met wie niet veel te lachen valt. Maar zijn verhalen zijn nog persoonlijker geworden, met als hoogtepunt het werkelijk ontroerende slotakkoord van Met de kennis van nu."

"Zijn timing, meesterlijke wendingen, zelfspot en vooral de lachspiegel die hij met name collega-babyboomers voorschotelt - het is en blijft van een ongekend hoog niveau."

Lees hier de volledige recensie

NRC - vier sterren

"Onder de titel Met de kennis van nu speelt Youp van 't Hek een programma waarin hij geregeld zegt terug te verlangen naar de kennis van toen, en hardop nadenkt over de vraag wat de kennis van nu hem heeft opgeleverd. Het is zijn eerste show na de oudejaarsconference die hem eind 2017 veel kritiek opleverde. (...) Maar na die teleurstellende tv-conference komt Van 't Hek extra sterk terug. Met nieuw elan en een nieuwe thematiek, waarbij hij geen cafeetje en geen paradijsvogels nodig heeft om zijn gespierde grappentirades af te wisselen met momenten van weemoed."

"Meer dan ooit presenteert Van 't Hek in Met de kennis van nu een zelfportret van een "Gooise kakker" die al op de lagere school gedichtjes schreef en cabaretier wilde worden om de mensen aan het lachen te maken."

Lees hier de volledige recensie

Trouw - drie sterren

"Youp van 't Hek is eigenlijk gewoon die foute oom op verjaardagfeestjes, die voortdurend seksistische grappen maakt en een schaamteloze vrouwenhater is. Alsof #MeToo nooit heeft plaatsgevonden, praat hij over Wassenaarse botoxteefjes en hoe hij en zijn vrienden vroeger meisjes aan elkaar 'doorgaven'. Maar dankzij zijn natuurlijke flair en tomeloze zelfspot behoudt hij toch een behoorlijke gunfactor."

"Een van de meer interessante lijnen in Met de kennis van nu vormt het verhaal van de ouder wordende cabaretier, die terugkijkt op zijn carrière. (...) Het liefst zou de bijna 65-jarige Van 't Hek dan ook sterven in het harnas, zoals hij in een van zijn liedjes zingt. Dit verhaal ontroert, omdat je voelt dat hij het meent."

Lees hier de volledige recensie