Zangeres en cabaretier Karin Bloemen (58) is met haar nieuwe voorstelling Souvenirs weer te zien in de theaters. NU.nl zet een aantal recensies op een rij.

AD - 4 sterren

"Zelfspot is, gelukkig, een constante tijdens deze trip down memory lane. Ze maakt, zoals het de diva annex vamp Bloemen betaamt, een grootse entree, maar nu op krukken. De knie-implantaten (een gevolg van jarenlang overgewicht) lijken nog altijd te schrijnen. Maar schijn bedriegt."

"Ze danst als een jonge godin, onder meer in een jarenzeventigmedley waarin ABBA, de Osmond Brothers en James Brown voorbijkomen."

Lees hier de volledige recensie

NRC - 2 sterren

"Bloemen vertelt over haar verzamelwoede, haar verloren idealen en over de vele kilo's die ze kwijtraakte. Een mooi onderwerp, maar de uitwerking blijft oppervlakkig. (...) Bloemen legt haar typetjes voornamelijk belegen (seks)grappen in de mond."

"Bloemen en haar fantastische band doen duidelijk hun best om de show te laten swingen, maar Bloemen lijkt niet meer de energie en de power te hebben die ze ooit had. (...) Ze is sterker wanneer ze een ballad als A Million Dreams zingt, of een krachtig slotlied op een tekst van Jurrian van Dongen, nog altijd een van Nederlands beste liedtekstschrijvers. Op deze momenten laat Bloemen zien nog altijd een goede zangeres te zijn."

Lees hier de volledige recensie

de Volkskrant - 3 sterren

"Waar de voorgangers nogal eens alle kanten opschoten wat betreft de inhoud, is het nieuwste exemplaar Souvenirs geslaagd, omdat Bloemen duidelijk voor één onderwerp koos: opruimen en loslaten. (...) De show heeft veel eigenheid, en daarom is het jammer dat Bloemen ook weer allerlei covers van pophits zingt."

"De teksten zijn aardig in deze nieuwe show, met een aantal goede grappen waarmee Bloemen ook zichzelf en haar gewicht niet spaart."

Lees hier de volledige recensie