De dinsdag overleden Karl Lagerfeld wordt gecremeerd. Bij de crematie zal geen dienst worden gehouden, liet een woordvoerder van het modemerk Karl Lagerfeld woensdag aan persbureau AFP weten.

Lagerfeld liet zich in een eerder interview ontvallen dat hij een voorkeur gaf aan een crematie. "Ik sterf nog liever dan dat ik begraven word", zei hij.

De ontwerper wilde graag dat zijn as wordt vermengd met die van zijn moeder en die van zijn kat Choupette, als die eerder zou zijn gestorven dan hij.

De modeontwerper voelde zich al een tijd niet goed en liet begin dit jaar voor het eerst in 36 jaar verstek gaan bij de presentatie van een nieuwe Chanel-collectie. Traditioneel liet hij aan het einde van de show zijn gezicht zien om alle aanwezigen te bedanken. Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden.

Lagerfelds rechterhand Virginie Viard zal de overleden ontwerper vervangen, maakte Chanel bekend. Het is niet duidelijk of haar aanstelling van tijdelijke aard is. Viard werkte dertig jaar lang samen met Lagerfeld.