De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. Sterren en fans reageren verdrietig op de dood van de modelegende.

"Karl was een genie en altijd zo ontzettend aardig. Zowel op persoonlijk, als op professioneel vlak", meldt Victoria Beckham. Ook haar echtgenoot David herdenkt de ontwerper, met een quote. "Evolutie is het geheim voor een volgende stap."

De in 2016 overleden modeontwerpster Sonia Rykiel was goed bevriend met Lagerfeld. Nu ook de Duitser is overleden, wordt door het team van haar merk een oude foto op Twitter geplaatst: "Karl en Sonia forever."

Volgens Donatella Versace heeft Lagerfeld ontelbare levens geraakt met zijn creaties. "We leerden voortdurend van jou."

"De omvangrijkste modereis eindigt vandaag", schrijft de Franse Vogue. "Karl Lagerfeld is overleden en met hem een halve eeuw aan visionaire mode, die vrij en inclusief was."

'Kon ik je maar een laatste knuffel geven'

Model Bar Refaeli plaatst een foto van zichzelf met Lagerfeld, voorzien van de tekst: 'Rust zacht.' "Kon ik je maar een laatste knuffel geven", zegt model Gigi Hadid in haar Instagram Story, haar zus Bella zegt dat haar hart gebroken is.

Ook de Britse redactie van het modeblad Harper's Bazaar toont haar medeleven. "Zijn leven en werk hebben de gehele mode-industrie en de algemene cultuur voor altijd veranderd."

"Mijn hart is gebroken. Dank je voor alles", aldus Lindsay Lohan bij een foto van zichzelf en de ontwerper.

'Hij kende geen houdbaarheidsdatum'

Volgens de Nederlandse ontwerper Addy van den Krommenacker was Lagerfeld een icoon. "Ik ken hem al sinds ik begon in de mode en heb een enorme bewondering voor de ontwerpen die hij maakte", laat hij weten aan het AD. "Hij kende geen houdbaarheidsdatum en ontwierp voor jong en oud. Die gave had hij, om werkelijk elke leeftijd aan te spreken. Dat maakt hem een grootheid in de mode."