Pierre Bokma heeft zijn excuses aangeboden aan Arjen Lubach voor uitlatingen die hij heeft gedaan over de presentator. De acteur meende dat iedereen "met een leuke babbel" tegenwoordig in het theater wil staan en noemde Lubach als voorbeeld.

In een open brief hielp Lubach Bokma eraan herinneren dat hij al ruim zeventien jaar op het podium staat. In het radioprogramma 't Wordt Nu Laat vertelt Lubach dat Bokma inmiddels zijn excuses heeft aangeboden in een e-mail.

"Ik wilde het niet op Twitter zetten, maar ik kan ook niet meer doen alsof hij nog de 'zondebokma' is. Het was een heel lief e-mailtje dat hij het niet wist", aldus Lubach.

Bokma maakte de opmerkingen in een interview met HP/De Tijd. "Die mensen nemen ook de zuurstof weg voor de toneelcultuur. Het nieuwe theater gaat altijd over de waan van de dag, terwijl er in het verleden toch wel mensen zijn geweest die zich bekwaamd hadden in het schrijven van toneelstukken waar je het een en ander van kunt opsteken. Het toneel is aan het verdwijnen."