Marina Wijn, die voorheen met de van misbruik beschuldigde Job Gosschalk werkte bij castingbureau Kemna Casting, brengt binnenkort een roman uit. Het boek is geïnspireerd op het misbruikschandaal dat eind 2017 naar buiten kwam.

Alles is Spel verschijnt 20 februari bij uitgeverij Prometheus en draait volgens Albert Verlinde om iemand "die lang gelooft dat een castingman zijn best doet om zijn werk te doen, maar toch dingen doet die niet door de beugel kunnen", zegt hij dinsdag in 6 Inside.

Volgens de entertainmentdeskundige is het geen autobiografisch boek, maar heeft Wijn wel "haar ervaringen gebruikt" voor het fictieve verhaal.

Gosschalk meldde ruim een jaar geleden dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel ongepast gedrag tijdens het casten van verschillende acteurs.

RTL Boulevard sprak eerder met vermeende slachtoffers. Het programma zegt zeventig personen te hebben gesproken, van wie 37 onafhankelijk van elkaar stellen dat Gosschalk tussen 2002 en 2015 grenzen overschreed.

Voormalig castingdirecteur ontkent dat er fysiek contact plaatsvond

Gosschalk ontkende dat er sprake is geweest van fysiek contact en zegt dat zijn oud-collega's van Kemna Casting en Kemna & Zonen nooit op de hoogte zijn geweest van zijn gedrag. Verschillende betrokkenen spreken dat echter tegen. Politie en OM startten daarna een onderzoek, al bleven concrete aangiften lange tijd uit.

Kemna Casting onderging als gevolg hiervan een naamswijziging. Het castingbedrijf gaat verder onder de naam Post Castelijn Casting.

De 51-jarige Gosschalk geldt als een belangrijke figuur binnen de Nederlandse entertainmentwereld. Hij begon in 1994 bij Kemna Casting en had van 2000 tot 2008 de leiding over het kantoor. Gosschalk was betrokken bij de casting van vele grote film- en televisieproducties, zoals Zwartboek, All Stars, Flikken Maastricht en Baantjer.