Het satirische programma Koefnoen zal in 2020 terugkeren als theatervoorstelling. Paul Groot, Owen Schumacher en Jeremy Baker zijn begonnen aan het schrijven van een voorstelling.

Het AVROTROS-programma Koefnoen was dertien jaar lang op televisie te zien. In het programma werden zowel programma's als BN'ers bespot. "We missen vooral onze eigen typetjes", laat Schumacher weten aan het AD.

"We kunnen in het theater meer dingen doen die voor televisie niet konden, zoals nummers die meer voorbereiding vergen of uitpakken met een shownummer. Een voorbeeldje zou kunnen zijn: de twee zwervers die we speelden een tapnummer laten zingen, Singin' in the rain-achtig. Daar kun je je nu beter op voorbereiden. Voor televisie werden items nu na één repetitie al opgenomen", aldus Schumacher.

Koefnoen - Blik op de weg
183
Koefnoen - Blik op de weg

Ook de typetjes komen weer voorbij

Typetjes die voorbij kwamen in het programma waren onder anderen Jan Wolkers, Gerrit Zalm, Jeroen Krabbé, Linda de Mol en Pieter van Vollenhoven. Ook in de theatershow zullen deze bekende Nederlanders voorbijkomen, laat de maker weten.

"Wat schmink betreft, wordt dat lastig. Voor televisie hadden we daar veel meer tijd voor. Maar daar gaan we iets op verzinnen, want als mensen naar het theater komen voor Koefnoen zouden ze vermoedelijk erg teleurgesteld zijn als er helemaal geen imitaties in voorkomen."

De eerste aflevering van het sketchprogramma werd op 17 september 2004 uitgezonden. In 2006 kreeg Koefnoen de Zilveren Nipkowschrijf, een prestigieuze Nederlandse televisieprijs. In april 2017 konden de fans met de compilatie Het beste van Koefnoen voor het laatst genieten van het komische duo.