Aan het Leids Cabaret Festival doen dit jaar drie duo's mee. Volgens organisator Bunker Theaterzaken komt het zeer zelden voor dat er zoveel tweetallen worden geselecteerd voor het prestigieuze evenement.

Het 'Leids' geldt als een van de belangrijkste springplanken voor jong cabarettalent in Nederland. Grote namen als Najib Amhali, Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries, Katinka Polderman en Tim Fransen braken door na winst op het podium van de Leidse schouwburg.

Op maandag 11 februari staan uit Amsterdam Vlerk & Zijlstra, Berend Bonsema en Vlamousse in de voorronde. Uit Gent komt de Belgische kandidaat Senne Guns.

De tweede avond, 12 februari, staan Jasper van der Veen (Amsterdam), Sanne Schuhmacher (Hilversum), Gavin Reijnders (Rotterdam) en Bamberg & Smit (Utrecht) in de voorronde.

Twee dagen later volgt een halve finale met de vijf overgebleven kandidaten. Op 16 februari is de grote finale; deze wordt gepresenteerd door Dolf Jansen. Het populaire programma Spijkers met koppen wordt die dag ook live vanaf het festival uitgezonden.