Een 55-jarige man uit Wales wil met hulp van de overheid een muurschildering verwijderen, die de wereldberoemde artiest Banksy op zijn garage heeft achterlaten. De drommen mensen die het werk willen zien, zouden overlast veroorzaken.

Het leven van  Ian Lewis uit Port Talbot is volledig op zijn kop gezet doordat Banksy ongevraagd een muurschildering achterliet op zijn garage.

Lewis was eerst nog blij met het werk, maar heeft nu genoeg van de mensen die erop afkomen. Daarom vraagt hij de overheid om hulp.

De garage van Lewis was vorig jaar plots wereldnieuws door de stunt van de anonieme kunstenaar. Op het gebouw stond een afbeelding van een jongen in een bui van as. De titel van de schildering is Season's greetings en Banksy zelf heeft bevestigd dat hij het heeft gemaakt.

'Er komen dagelijks meer dan duizend mensen' 

"Ik wist eerst niet dat het een Banksy was. Ik vond het gewoon een prachtig kunstwerk'', zegt Lewis tegen de BBC.

Lewis heeft echter weinig plezier meer van het werk sinds uitkwam wie de maker is. Omdat de muurschildering op zijn garage staat, is hij ook verantwoordelijk voor het beheer. ''Er komen hier dagelijks meer dan duizend mensen, op alle tijdstippen, dag en nacht.''

Tijdens de kerstdagen kwamen zelfs zo'n twintigduizend mensen een kijkje nemen.

De Brit wil dat de overheid zijn muur neerzet op een andere locatie. "Misschien ergens in het centrum", oppert hij. "Ik wil graag dat alles weer een beetje wordt als vroeger."