Musical De Producers heeft de prijs voor beste amateurmusical van het jaar gewonnen. Amateurvereniging BOV ontving die prijs maandagavond uit handen van Joop van den Ende tijdens het Amateur Musical Award Gala.

De ceremonie van de beste Nederlandse musicalamateurs van 2018 vond plaats in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daar is De Producers niet alleen bekroond tot beste musical, de productie heeft ook een onderscheiding gekregen voor beste vormgeving / toneelbeeld. Ook is Albert-Jan Verhees geprezen voor zijn vertolking van Leopold Bloom. Hij mocht de award voor beste mannelijke hoofdrolspeler in ontvangst nemen.

De musical vertelt het verhaal van de twee aan lager wal geraakte theaterproducenten Max Bialystock en Leopold Bloom. Zij bedenken het plan om de slechtste musical aller tijden te maken om zo miljoenen aan investeringsgeld in eigen zak te kunnen steken. Dan hun 'slechtste musical ooit' een grote hit wordt, daar hadden ze niet op gerekend. De musical is geschreven door Mel Brooks op basis van zijn gelijknamige film uit 1968.

Vakjury met onder anderen Jacques d'Ancona

Niet alleen stichting BOV is in de prijzen gevallen. De award voor beste nieuwe musical is naar stichting De Theaterbakkerheij gegaan voor hun productie Troje, hoe liefde een stad verwoest. Stadsgehoorzaal Kampen i.s.m. Vuur & Vlam Producties kreeg de beste ensembleprijs voor de musical Footloose.

De prijzen werden toegekend door de vakjury bestaande uit Jacques d'Ancona, Marianne van Wijnkoop, Lone van Roosendaal, Arno Bremers, René van Kooten en Hans Cornelissen.

Ook heeft musicalicoon Pia Douwes de naar haar vernoemde special talent award uitgereikt. Die ging naar Pippi-Lotte Maessen voor haar rol als Fiona in de musical Shrek van de vereniging Sempre Sereno in Wageningen.